Inscripció al III Congrés Internacional coupDefouet 2018

250,00 €

la Ruta Europea del Modernisme convoca la tercera edició del Congrés coupDefouet. Organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona i la Universitat de Barcelona, tindrà lloc a Barcelona del 27 al 30 de juny de 2018.

En aquesta tercera edició del Congrés Internacional coupDefouet, l’eix temàtic principal proposa abordar noves perspectives sobre el patrimoni Art Nouveau de les ciutats a través del llenguatge cinematogràfic. Atesa la coincidència en el temps de la irrupció de tots dos, les imatges filmades durant aquesta època tenen una importància especial. Junt amb documents cinematogràfics posteriors relacionats amb el Modernisme, poden aportar noves visions d’aquest moviment artístic i un coneixement més profund sobre el que s’ha conservat, així com del que ha desaparegut o ha estat oblidat.

El segon eix temàtic es centra en la relació entre les obres i els artistes modernistes i la política, en especial el colonialisme, mentre que el tercer eix explora la importància de l’ús de drogues i/o les actituds envers la sexualitat en els artistes Art Nouveau, i com això va influir en la seva obra. Finalment, la secció de recerques i tesis doctorals en curs, que anima estudiants de doctorat i investigadors veterans a compartir anàlisis i opinions, completa els quatre eixos temàtics del programa.

Les sessions del Congrés començaran el dimecres 27 de juny al vespre, amb la conferència inaugural, i s’estendran fins al migdia del dissabte 30 de juny. Tot i això, com ja és tradicional en un Congrés coupDefouet, durant la setmana entre el dissabte 23 de juny i el diumenge 1 de juliol es desenvoluparà un ampli ventall d’activitats culturals relacionades amb el Modernisme, totes gratuïtes per als inscrits al Congrés; la organització recomana tenir-ho en compte a l’hora de planificar la vostra participació!

El preu de la inscripció inclou l’assistència a les sessions del Congrés i els refrigeris de les pauses, així com els àpats oficials i les activitats organitzades i programades al voltant del Congrés. També us dóna accés a les versions escrites de les ponències i comunicacions, algunes de les quals estaran disponibles abans del Congrés i altres després.

Inscripció al III Congrés Internacional coupDefouet 2018