Pòster claustre de Sant Pau del Camp

6,00 €

El monestir de Sant Pau del Camp és un dels monuments romànics millor conservats de la ciutat de Barcelona. I del seu conjunt en forma part el claustre que és motiu del nostre pòster.

Aquest claustre és singular, els seus arcs polilobulats són únics a tota Europa i el seu aspecte general, tot i ser la construcció del segle XIII i posterior a la de l’església, mostra clares influències musulmanes.

Els arcs, de tres i cinc lòbuls, estan decorats amb frisos geomètric i vegetals, i descansen sobre columnes geminades, separades entre si.

Els capitells provenen de dos moments cronològics, de transició des del preromànic i clarament romànics, amb animals fantàstics i representacions zoomòrfiques entre motius vegetals. Trobem Adam i Eva amb la serp, lluites de guerrers i d'altres representacions.

El pòster es va editar al mateix temps que la Ruta del Disseny, una guia que fa un recorregut pels llocs relacionats amb el disseny triats per 100 professionals de diversos àmbits del món de la creació, elaborada per a l'Any del Disseny, en el Centenari del FAD.

Fotògraf: Carlos Iglesias

Mida: 68 x 98

Forma part d'una col·lecció de 4 posters, amb imatges extretes de la guia, que estèticament i simbòlica tenen molta potència.

Per accedir a la fitxa de la Col·lecció Ruta del Disseny (4 posters), cliqueu aquí

Pòster claustre de Sant Pau del Camp