Col·leccions

Les nostres col·leccions

Una col·lecció de llibres aixopluga, sota un títol conjunt, obres que l’editorial creu que tenen una coherència en comú, que juntes poden donar coneixement sobre un tema en totes les seves vessants i matisos. De vegades, visions panoràmiques i, d’altres, tan concretes com es pugui arribar.

Seguint aquesta premissa, les col·leccions de l’Institut del Paisatge Urbà de l’Ajuntament de Barcelona van de la ma dels projectes i els objectius de la nostra institució. Esperem que siguin del vostre interès.

Col·lecció Ruta del Modernisme de Barcelona

L’Institut del Paisatge Urbà coordina la Ruta del Modernisme de Barcelona, un projecte que ha volgut sumar sinèrgies ciutadanes i institucionals per crear una eina de protecció i difusió del Modernisme, un dels elements més representatius del paisatge de la ciutat.

La col·lecció es va iniciar amb monografies dedicades a tres grans arquitectes del Modernisme, les segueixen la guia de la Ruta del Modernisme, imprescindible itinerari per conèixer una part important de l’arquitectura del gènere. I ha continuat amb visions sobre els locals de restauració i els protagonistes de l’època.

Col·lecció Barcelona Paisatges

Una ciutat està formada per múltiples facetes, grans accions urbanístiques però també petits detalls.

Aquesta col·lecció ens permet accedir a aspectes sovint ocults, ignorats a causa de les presses. Coses aparentment poc importants que donen caràcter a la ciutat i ens parlen de la història dels seus ciutadans i ciutadanes i del desenvolupament de Barcelona com un ens viu.

Són llibres que ens conviden a badar, a passejar descobrint el nostre propi entorn.

Botigues emblemàtiques, balcons per mirar i des d’on mirar, la ciutat del segle XVIII que resta pels nostres ulls i el terrats de la ciutat con lloc de vida i història són els aspectes que podeu gaudir a la col·lecció.