Escuts de la ciutat de Barcelona, obra d'en Josep Maria Subirachs

Art i història al vostre abast

Escuts de la ciutat de Barcelona, obra d'en Josep Maria Subirachs

En produïr-se la desconstrucció de les quatre últimes plantes de l'edifici Novíssim de l'Ajuntament de Barcelona, per tal d'adequar la seva alçada a l'entorn i fer una instal·lació fotovoltaica, s'alliberen unes peces artístiques excepcionals, ja que tota la façana es troba decorada amb frisos on s'encasten diverses versions de l'escut de la ciutat. Un conjunt singular, obra de l'escultor, dibuixant i gravador, Josep M. Subirachs, l'obra del qual és reconeguda mundialment.

Per la seva originalitat i qualitat, aquest conjunt de plaques escultòriques ha gaudit de l'atenció d'experts i a afecionats a l'art d'arreu. I, pels barcelonins, a més, té un contingut sentimental.

La desconstrucció permet disposar d'un nombre limitat d'aquestes peces que, senceres (les quatre peces que formen l'escut) o dividides segons els quarters, es posen a l'abast d'institucions, organismes, empreses i particulars que desitgin tenir una obra d'art que a  la vegada constitueix un element simbòlic i sentimental de primer ordre a Barcelona.

Les peces estan realitzades en fosa d'alumini negre.

Els beneficis obtinguts de la venda reverteixen íntegrament en accions de protecció i millora del paisatge urbà, com en el seu dia, per acord amb l'artista, en la dignificació de l'entorn del Fossar de les Moreres.

Si esteu interessats o en voleu més informació, siusplau dirigiu-vos a cultura-impuqv@bcn.cat